A Land Art Work built as a stone and clay ‘hedge’.  It consists of slabs of yellow sandstone, layered in a body of impacted clay, with the addition of five monolithic slabs of blue sandstone imbedded vertically on the inside face of the hedge. The surfaces of the blue sandstone monoliths are sections of fossilised lake beds, preserved from the time of the formation of the stone.  The work creates a safe interior space from which the lake and its wildlife can be quietly observed, and an exterior protective wall that sets its shoulder against the elements. The blue sandstone slabs create a rhythm and energy through the work, and connect the time of their formation in water, with the rippling surface of the surrounding lake.



Location: Bowesfield Nature Reserve.     Commissioned by:  Friends of Tees Heritage Park and Groundwork Trust